Hae cosplaytuomariksi

Cosplaytuomarihaku on auki!

Traconin sunnuntain kilpailuihin etsitään tuomareita avoimella haulla. Haku on avoinna 11.-30.4.2022. Haemme niin kokeneita kuin ensikertalaisia tuomareita. Sinulta ei tarvitse löytyä monen kymmenen vuoden harrastustaustaa tai laajaa menestystä kisaamisesta. Riittää, että tiedät oman vahvuutesi sekä miten käytät tietojasi ja taitojasi tuomaroinnissa.

Voit jättää avoimen hakemuksen seuraaviin kilpailuihin:

  • Photoshootkilpailu: aloittelijat
  • Photoshootkilpailu: kokeneet
  • Esityskilpailu
  • Paripukukilpailu
  • Cosplaymusiikkivideokilpailu

Jokaiseen kilpailuun valitaan kolme tuomaria.

Photoshootkilpailun kuvissa keskitytään teknisyyden lisäksi tunnelmaan, mallinohjaukseen ja kuvakerrontaan. Esityskilpailussa tuomarit keskittyvät lavalla tapahtuvien esitysten arvioinnissa ensisijaisesti esiintymiseen, lavan käyttöön ja tarinankerrontaan. Pukukilpailuissa sen sijaan keskitytään yksinään pukujen arviointiin. Cosplaymusiikkivideoissa taas arvostellaan niin videoiden editointia, kuvausta kuin visuaalista ilmettä, videokerrontaa, ohjausta sekä näyttelyä.

Pyrimme valitsemaan tuomarit mahdollisimman monipuolisesti, jotta jokainen tuomariston jäsen pystyy tuomaan omien taustojensa ja taitojensa kautta tuomaristoon monipuolista näkemystä. Ensisijaisesti edellytämmme tuomarin olevan puolueeton, reilu, kannustava, asiallinen sekä sitoutuvan annettuun työtehtävään. 

Tuomarin velvollisuuksiin kuuluvat: 

  • Tuomariesittelyn kirjoittaminen
  • llmoittautuminen Kompassiin
  • Tuomarointi vastaavan antamalla aikataululla joko paikan päällä tai etänä kilpailusta riippuen.
  • Osallistuminen voittajan julkistukseen kilpailujen jälkeen isossa salissa
  • Palautteen anto kilpailijoille. Palaute annetaan joko kisojen päätteeksi tapahtumapaikalla tai tapahtuman jälkeen kirjallisena. 

Tuomarit kuuluvat Traconin työvoimaan ja heille kuuluvat etuuksina ilmainen sisäänpääsy, pääsy greenroomiin sekä lämmin ruoka yhtenä päivänä. Tuomareilla on myös pääsy backstagelle, jossa käytössä on varusteltuja pukuhuoneita sekä erillinen cosplayn oma greenroom-piste. 

Näin haet

Hae tuomariksi linkin takaa löytyvällä lomakkeella: https://forms.gle/8NEN8825jcUs1ztE7

Vastaanotamme hakemuksia 30.4. klo 23.59 asti lomakkeella. Hakemuksen lähetyksestä saat vielä vahvistusviestin. Mikäli vahvistusviestiä ei kuulu kolmen päivän sisällä, otathan yhteyttä joko osoitteeseen cosplay@tracon.fi tai suoraan cosplaytuottajaan aleatha@tracon.fi. Kaikille hakijoille ilmoitetaan valinnoista viimeistään 15.5. mennessä. 

Ongelmatilanteissa tai kysymyksiä ilmetessä voit ottaa yhteyttä osoitteesta cosplay@tracon.fi tai aleatha@tracon.fi