Taidekuja

Taidekuja

Traconin taidekujalla kuvataiteen ja kädentaitojen harrastajat esittelevät ja myyvät töitään. Kujalta voit löytää fanitaidetta ja originaaleja taidonnäytteitä useilta eri taitelijoilta tapahtumaviikonloppuna. Huomioithan, että useimmat myyjät voivat ottaa vastaan vain käteistä. Osa taiteilijoista on kujalla vain yhtenä päivänä, joten kujalla kannattaa pyörähtää kaikkina päivinä!

 

Taidekujan aukioloajat

Perjantai: 16 - 20
Lauantai 09 - 18
Sunnuntai 09 - 17

 

Vuoden 2022 taidekujailijat

Vuoden 2020 Traconiin haettiin ja valittiin taidekujalaisia joilla on etuoikeus taidekujapaikkaan vuoden 2022 kujalla.

Kutsut aiemmin valituille taiteilijoille on lähetetty maaliskuun lopussa. Kutsut lähetettiin porrastetusti kaikille kujalle valituille ja viimeinen ilmoittautumispäivä mukaan on ollut 7.4.2022. 

Taidekujan lisähaku 20.6. - 10.7.

Taidekujalle toteutetaan lisähaku, jolla täytetään lunastamattomat kujapaikat. Paikat jaetaan portfolioiden perusteella. Haun yhteydessä kerätään varasijallisista lista, jotka kutsutaan taidekujalle mikäli paikkoja vapautuu. 

Jaossa on kullekin päivälle erikseen pöytiä, mutta myös koko viikonlopuksi (pe, la, su). 

Portfolio voi olla vapaamuotoinen verkkosivu, pdf tai muu vastaava kollaasi kuvia sekä tietoa taiteilijasta ja tuotteista. Portfolioksi ei kuitenkaan hyväksytä sivustoa jossa on vuosien ajan kertynyttä materiaalia (Twitter, Instagram, Deviantart tms.). Kansioita tai tiedostoja jaettaessa kannattaa tarkistaa niiden koko ja saavutettavuus. Portfoliot liitetään hakemukseen linkillä ja linkin on oltava toiminnassa siihen saakka kunnes hakutulokset on tehty.

Taidekujalle voi hakea yhdessä kaverin tai kollektiivin (max 3 henkilöä) kanssa. Tällöin kollektiivilla on yhteinen portfolio, jossa tasapuolisesti esitellään kunkin osuus. 

Kiinnitämme hakemuksissa huomiota erityisesti siihen, että saisimme kujalle mahdollisimman monipuolisen tarjonnan. Töiden on oltava omaa kättenjälkeä - taidekujalle eivät kuulu jäljennökset. Valinnat toteutetaan raadituksella mahdollisimman pian haun päättymisen jälkeen.

Mikäli hakemuksia tulee runsaasti, tulemme priorisoimaan tänä vuonna hakua niin, että mahdollisimman moni pääsisi kokemaan taidekujailun kujailijana. Täten jaossa olisi ensisijaisesti yhden päivän pöytiä perjantaille, lauantaille ja sunnuntaille. 

Hae taidekujalle TÄSTÄ.

 

Pöydät, liput ja hinnat

Taidekujalaisten tulee lunastaa pöydän lisäksi lippu tapahtumaan. Lippu on mahdollista ostaa pöydän yhteydessä. Lippujen hinnat nähtävissä liput -sivulla. Liput myydään vain kujalaisille, apukäsien on lunastettava lippunsa normaalin lippukaupan kautta.

Pöytä / Aika   Perjantai   Lauantai   Sunnuntai Perjantai - Lauantai Lauantai - Sunnuntai Perjantai - Sunnuntai  

Kujapöytä 80

5 € 15 € 15 € 20 € 30 € 35 €
Kujapöytä 75 5 € 15 € 10 € 20 € 25 € 30 €
Kujapöytä 50 5 € 10 € 10 € 15 € 20 € 25 €

 

Kujapöytä 80 - koko 80 cm x 180 cm

Kujapöytä 75 - koko 75 cm x 125 cm

Kujapöytä 50 - koko 50 cm x 150 cm

 

Taidekujaa koskevat kysymykset ja yhteydenotot voi lähettää osoitteeseen: taidekuja [at] tracon.fi