Vänkäriksi

Tracon järjestetään kokonaan vapaaehtoisvoimin. Tapahtuman tekemiseen osallistuu joka vuosi yli 300 vapaaehtoista eli vänkäriä. Tekemistä on laidasta laitaan, ja joukossa on runsaasti tehtäviä, joihin aiempi kokemus ei ole välttämätöntä. Kokeneempia henkilöitä voidaan nimittää vuorovastaaviksi. Traconin järjestäjätoimikunta, conitea, on vuosittain valittava joukko aihepiirien parissa harrastavia vapaaehtoisia aktiiveja.

Vänkärinä pääsee tutustumaan syvemmin tapahtuman toimintaan ja muihin järjestäjiin. Vuorojen ulkopuolella vänkäri pääsee vapaasti talkoolaisten taukotilaan ja tutustumaan muuhun tapahtumaan. 

Yleinen vänkärihaku on päättynyt. Haku erikoistehtäviin ja järjestyksenvalvojaksi on yhä auki Kompassissa.

Mitä voi tehdä

Traconin vänkärit ovat muun muassa:

 • ohjelma-avustajia (salitekniikkavänkärit, cosplay-mammat, karaokenhoitajat ym.)
 • tekniikkavänkäreitä
 • tapahtuman kasaus- ja purkuvänkäreitä (kasaus tapahtuu pääasiassa torstaina ja perjantaiaamuna)
 • narikkavänkäreitä
 • järjestyksenvalvojia – JV-kortti vaadittu!
 • majoitusvalvojia (sisältää ilta- ja yövuoroja)
 • green room -vänkäreitä – hygieniapassi vaadittu!
 • infovänkäreitä
 • yleisvänkäreitä
 • autokuskeja – ajokortti vaadittu! (saattaa sisältää ilta- ja yövuoroja, joista sovitaan erikseen)
 • lipunvaihtajia, -myyjiä ja -tarkastajia (saattaa sisältää ilta- ja yövuoroja, joista sovitaan erikseen)
 • valo- ja videokuvaajia sekä videoeditoijia (Huom! Valokuvaus suoritetaan vänkärin omalla järjestelmäkameralla, samoin kuin videoeditointi suoritetaan omilla videoeditointiohjelmilla!)

Eri tehtäväalueille halutaan myös jo vastaavissa tehtävissä aiemmissa coneissa kouliintuneita konkareita ns. vuorovastaaviksi ohjaamaan oman tehtäväalueensa vänkäreitä. Vuorovastaavan tehtäviin valitaan huomattavan määrän kokemuspisteitä aiemmissa coneissa keränneitä, jotka eivät pelkää ottaa vähän isompaa vastuuta conin aikana tai jo sitä ennen.

Vänkäriksi valittavien on oltava tapahtuman aikana vähintään 15 vuotta täyttäneitä. Osaan tehtävistä (vuorovastaavat, järjestyksenvalvojat, iltabileiden lipunmyyjät, autokuskit, majoitusvalvojat ja muu yötyö) valitaan vain 18 vuotta täyttäneitä. 

Lisäksi kaikkia kynnelle kykeneviä tarvitaan conin kasaukseen perjantaina ja purkuun sunnuntaina. 

Talkoolaisten edut

Traconissa toimitaan talkoohengessä. Vänkärien minimipanos on 10 tuntia.

Pidämme hyvää huolta vapaaehtoisistamme, siispä tarjoamme: 

 • ilmaisen sisäänpääsyn kaikkina kolmena päivänä
 • pääsyn green roomiin voileipä- ja kahvitarjoiluineen
 • ruokalipun kaikille kolmelle päivälle
 • Valintasi mukaan T-paidan TAI vaihtoehtoisesti Tracon-brändätyn vesipullon 
 • pääsyn virkistäytymään staffin uima-altaalliseen saunatilaan lauantai-iltana sekä conin purkamisen jälkeen Dead Dog -rantasaunalle sunnuntaina
 • halutessasi lattiamajoituksen sekä perjantain ja lauantain että lauantain ja sunnuntain väliselle yölle lähialueella sijaitsevalle koululle

Edut ovat henkilökohtaisia eikä niitä voi siirtää toiselle henkilölle.

Toivotamme myös erityisen tervetulleiksi kaikki ne sankarit, jotka haluvat antaa coniajastaan vieläkin enemmän yhteiseen käyttöön! Hommia löytyy myös esimerkiksi 12 tuntia tekeville.

Saat halutessasi myös työtodistuksen osallistumisestasi Traconin tekemiseen. Todistuksen tarpeen voit mainita Kompassissa haun yhteydessä. Huomaathan, että toimitusosoitteeksi kannattaa laittaa jokin todennäköisesti syksyllä voimassa oleva osoite, että kirje löytää varmasti perille. Osoitekenttään ei tule kirjoittaa muuta kuin osoite, sillä tämä tulostuu suoraan sellaisenaan järjestelmästä kirjekuoren osoiteluukkua varten. Siispä kannattaa kirjoittaa osoite myös siten, että jokainen kohta osoitteesta on omalla rivillään.
 

Vänkärikoulutus

Vänkäriksi lähtemistä ei kannata empiä vain siksi, että oma kokemattomuus arveluttaa. Moniin tehtäviin ei vaadita aiempaa kokemusta, sillä niihin oppii perusasiat helposti. Paikalla on aina joku, jolta voi tarvittaessa kysyä. Tehtäviä on laidasta laitaan erilaisia niin sisällöltään kuin vastuun määrältäkin. Jos sinulla on kokemusta jostain, mistä voisi olla tapahtumanjärjestämisessä hyötyä, kannattaa mainita siitä hakemuksessa.

Vänkäreiksi hyväksytyille järjestetään ennen Traconia yleisluontoinen koulutustilaisuus. Tilaisuus järjestetään perjantaina ennen tapahtuman aukeamista sekä lauantaiaamuna. Joihinkin tehtäviin osa-alueen vastaavat järjestävät etukäteen koulutusta. Opastusmateriaalia pääsee lukemaan sähköisessä muodossa jo hyvissä ajoin ennen tapahtumaa talkoolaisten ohjeita sisältävästä wikistämme, ja suosittelemme lämpimästi siihen tutustumista. Lisäksi tilat, tapahtuma ja jokaisen omat tehtävät käydään vielä läpi paikan päällä. Jos epäröit jotain asiaa, kysy rohkeasti!

Vänkärikoulutukseen osallistuminen ei ole pakollista, mutta etenkin ensikertalaisille se on erittäin suotavaa. Tilaisuus on toki myös erinomainen paikka tutustua toisiin vänkäreihin jo ennen tehtävien aloittamista. 
 

Kaatajaiset

Kaikki conia tehneet ovat tervetulleita tapahtuman purun jälkeen sunnuntai-iltana myöhemmin ilmoitettavassa paikassa järjestettävälle jatkosaunalle eli dead dog -partyihin. Lauantai-iltana on myös tarjolla conipaikan lähellä saunomismahdollisuus uima-altaineen!

Kaikki täysi-ikäiset vänkärit ovat myös tervetulleita viikkoa tai paria conin jälkeen järjestettävään kiitostilaisuuteen eli ns. kaatajaisiin (ruoka- ja juomatarjoilu). Kaatajaisista lähetetään talkoolaisille tarkempaa tietoa lähempänä tapahtumaa.

Yhteystiedot

Lisätietoja Traconissa työskentelystä antaa työvoimatiimi, jonka tavoittaa sähköpostiosoitteella tyovoima@tracon.fi.