Ohjelmanjärjestäjäksi

Ohjelmanjärjestäjäksi

Koronavuosien jälkeen Tracon palaa Tampere-talolle teemalla Muodonmuutos. Teemaan sopivaa ohjelmaa otamme erityisen mielellämme vastaan, mutta teemanmukaisuus ei ole mikään vaatimus. Teemaa voi käyttää vaikkapa mielikuvituksen tukena mielekästä ohjelmaideaa suunnitellessa. Tapahtuman pysyvät teemat ovat anime, manga, cosplay, roolipelit sekä muut pelit, ja näiden aiheiden rajoissa ensisijaisesti otamme ohjelmaa vastaan.

Puheohjelmassa pääset kertomaan kävijöillemme sinua kiinnostavista aiheista animen, manga, roolipelien, cosplayn ja monen muun harrastuksiimme liittyvien asioiden saralta. Puheohjelman lisäksi etsimme myös osallistavaa ohjelmaa kuten pelejä (mm. lautapelit, korttipelit, figupelit, pöytäroolipelit, liveroolipelit), kilpailuja, turnauksia, työpajoja ja musiikki- sekä muita esityksiä. Otamme myös mielellämme harkintaan muunlaisia uusia ohjelmaformaatteja!

Osviittaa siitä, minkälaista ohjelmaa Traconissa on aikaisemmin ollut, saat esimerkiksi edellisten tapahtumien ohjelmakartoista, joita voit löytää Kompassista. Voit myös katsoa millaista ohjelmaa Traconissa on ollut YouTube -kanavamme tallenteista. Älä kuitenkaan anna perinteisten käsitysten siitä, mitä coniohjelma on, rajoittaa mielikuvitustasi!

Ohjelmanjärjestäjien edut saa pitämällä yhden puheohjelman tai vetämällä vähintään neljä tuntia roolipeliä. Edut ovat viikonloppuranneke, ruokalippu ja pääsy Green Roomiin sekä kaatajaisiin tapahtuman jälkeen.

Huom. miitinjärjestäjille ei tarjota samoja etuja kuin puhe- tai esitysohjelmanpitäjille.

Traconin käytössä on myös laaja ulkoalue Sorsapuistossa, jossa voi järjestää monenlaista ohjelmaa niin erikokoisissa teltoissa kuin livelavalla sekä toki muuallakin puistossa. Sorsapuistoon on kaikilla vapaa pääsy, joten Tracon Live! -lavalla esiintyminen on loistava tilaisuus tulla kuulluksi ja nähdyksi.

 

Ohjeita puheohjelman pitämiseen

- Tärkeintä puheohjelman pitämisessä on suunnittelu! Emme halua juoniesittelyjä yksittäisistä sarjoista tai ainoastaan Wikipedian pohjalta luotua puheohjelmaa.

- Rajaa aiheesi huolella ja valitse jokin mielenkiintoinen näkökulma, jonka valossa käsittelet aihetta.

- On suositeltavaa suunnitella etukäteen luennon rakenne ja pohtia sitä, miten luennolla käsiteltävät asiat linkittyvät yhteen.

- Materiaalia kannattaa valmistella mieluummin liian paljon kuin liian vähän, sillä tarvittaessa osan esimerkiksi videomateriaalista voi ajanpuutteen vuoksi aina jättää pois.

- Dioissa kannattaa mieluiten käyttää enemmän kuvia kuin tekstiä, sillä yleisö haluaa ennemmin keskittyä kuuntelemaan luennoitsijaa kuin lukemaan kalvon tekstiä!

- Traconin puheohjelmaslottien pituudet ovat 45, 75 ja 105 minuuttia. Valitse näistä ohjelmasi laajuudelle sopivin. Pajat ja pelit voivat kestää näitä kauemminkin. Tracon Liven lavaesityksien olisi hyvä olla ainakin 30 minuutin mittaisia.

- Otamme pääsääntöisesti mukaan vain uusia ohjelmia, joten jos olet pitänyt saman tai samankaltaisen ohjelman jo aiemmin, kannattaa miettiä aiheeseen jotain uutta näkökulmaa.

- Jos tarvitset apua tai neuvoja luennon suunnittelussa, voit lähettää postia osoitteeseen ohjelma@tracon.fi. Ohjelmavastaavamme neuvovat sinua mielellään!

Valtteri "Tounis" Strömsholm piti Desuconissa 2018 luennon luentojen tekemisestä ja pitämisestä, jossa on hyviä neuvoja hyvän luennon tekemiseen. Voit katsoa nauhoitteen luennosta Desuconin YouTube kanvalla.

Pelinjohtajaksi roolipeliin

Lue lisää pelinjohtajuudesta roolipelisivuiltamme. Pelinjohtajille kuuluvat samat ohjelmanpitäjäetuudet kuin puheohjelman pitäjille.

 

Hae ohjelmanpitäjäksi

Haku ohjelmanpitäjäksi vuoden 2022 Traconiin on päättynyt. Vuoden 2023 Traconin ohjelmahaku avataan Maaliskuun alussa.

 

Miitit

Katso ohjeet miittiajan varaamiseksi Traconista Miittisivultamme.