AMV - COVIDeokattaus

Kun muu maailma sulkeutui, otitko osaa AMV-kilpailuihin, jotka esitettiin striimilähetyksinä ihmisten kotisohville? Harmittiko, kun yhtä moni ei nähnyt tätä teosta tapahtumassa järjestettäviin kilpailuihin verrattuna? Ei hätää! Nyt voit korjata asian.

Tähän uuteen näytökseen hyväksymme ainoastaan suomalaisten conien striimeissä esitettyjä videoita.
Koska kyseessä on näytös eikä kilpailu, tässä näytöksessä ei pääasiassa jaeta palkintoja. Näytöksen aikana on kuitenkin käynnissä yleisön suosikki –äänestys, joten vain yleisön näkemyksellä on tällä kertaa merkitystä! Yleisön suosikkeja tullaan muistamaan.

Aikataulu

Näytökseen ilmoittautuminen alkaa: 3.8.2022.
Näytökseen ilmoittautuminen päättyy: 14.8.2022 klo 23:59.
Kaikki näytökseen mahtuneet* videot esitetään Traconissa sunnuntaina 4.9.2022.
*mikäli näytökseen ilmoitetaan enemmän videoita kuin esitysaika sallii, jäljeämpänä
näissä ohjeissa on selvitys, millä perustein videoita lähdetään karsimaan.

Perusasiat ja rajoitukset

Tracon esittelee tämän vuoden erikoisuuden: AMV-COVIDeokattaus -formaatin, joka on suunnattu AMV-editoijille, jotka tukivat striimilähetyskilpailuita. Kaikki seuraavissa kilpailuissa finaaliin päässeet teokset ovat hyväksyttäviä tähän näytökseen:

 • Tampere Kuplii 2020
 • Hypecon 2020
 • DesucOnline / Desucon 2020
 • Kesäkisa 2020
 • TracOff / Tracon 2020
 • Desucon Frostbite 2021
 • Tampere Kuplii 2021
 • Hypecon 2021
 • DesucOnline / Desucon 2021
 • Nekocon 2021
 • Tracon / TracOff 2021
 • Desucon Ystävänpäivä 2022

Myös striimikilpailuissa sijoittuneet ja kunniamaininnan saaneet videot hyväksytään, mutta näiden osalta ohjeissa on käsittelyyn liittyvä kohta, mikäli näytös tulee aivan täyteen. Näytöksen ilmoittautumisessa tulee ilmoittaa oikea nimi järjestäjien tietoon, mutta itse näytöksessä voit halutessasi esiintyä pelkällä nimimerkillä.

Mikäli näytökseen ilmoitetaan enemmän videoita kuin esitysaika sallii, seuraavat kriteerit ovat mainitussa järjestyksessä sovellettavissa karsintakriteereiksi. Näytöksessä ei ole tuomaristoa ja tarvittaessa esikarsinnan suorittaa Traconin AMV-vastaava. Jos näytökseen saapuu enemmän videoita kuin lähetysaika sallii, valitaan näytettävät videot ensisijaisesti seuraavia kriteerejä käyttäen:

 • Editoija on saapumassa tapahtumaan ja katsomaan näytöstä
 • Editoija osallistuu pääasiassa Suomessa järjestettäviin kilpailuihin
 • Video ei ole sijoittunut
 • Video ei ole saanut kunniamainintaa
 • Osallistuja on aloitteleva editoija
 • Osallistuja on uusi kisaamispiireissä

Näytöksessä ei ole lähdemaarajoituksia käytetylle videomateriaalille, joten kaikki  striimilähetyksissä todennettavasti kilpailleet videot ovat hyväksyttäviä. Olet mukana näytöksessä ja mahdollisessa esikarsinnassa, kunhan lähetät teoksesi 14.8.2022 mennessä.

AMV-vastaava pyrkii mahdollisimman pian suorittamaan videoiden esikarsinnan, mikäli saapuneiden videoiden määrä tätä edellyttää. Näytöksen finaaliesityksen videojärjestyksen päättäminen suoritetaan arvonnalla. Videot tulee lähettää järjestäjien ilmoittaman tiedostojen lähetyspalvelun kautta. Lähetysohjeet löytyvät ohjeiden lopusta. Muita kanavia pitkin lähetettyjä videoita ei hyväksytä, eikä myöskään YouTube-linkkejä.

Lähetäthän videosi mahdollisimman alkuperäisessä muodossaan uudelleenpakkaamatta videota liikaa. Huomioithan, että conin salitekniikka toistaa maksimissaan 60 fps videoita, mutta suosittelemme 30 fps videoita sulavuuden takaamiseksi. Otathan huomioon, että mikäli videotiedoston toistamisessa ilmenee ongelmia, näytöksen järjestäjä saattaa joutua muuntamaan videon toimivaan tiedostomuotoon.
K18-materiaali ei ole sallittua, joten olethan harkitsevainen videon sisältösi suhteen. Videoille ei ole pituusrajoituksia, vaan kaikki aiemmin striimikilpailuissa hyväksytyt videopituudet sallitaan.

Jokainen editoija saa lähettää näytökseen yhden (1) videon. Myös yhteistyössä usean tekijän kesken tehdyt videot ovat sallittuja, mutta nämä lasketaan jokaiselta siihen osallistuneelta tekijältä yhdeksi videoksi. Videon tulisi olla sama kuin alkuperäisessä
kilpailussa nähty. Editoija saa kuitenkin tarvittaessa korjata hyvin pieniä mahdollisia leikkaus-, maskaus- ja väritysvirheitä.

Lähtökohtaisesti videon tulisi kuitenkin täysin samaksi tunnistettava kuin striimilähetyksessä esitetty. Ongelmatilanteissa olemme aina yhteydessä lähettäjään. Mikäli videolla on useampi tekijä (yhteistyövideo), tekijöistä yksi esiintyy videon yhteyshenkilönä ja vastaa viestinnästä muiden tekijöiden kanssa. Kaikki tekijät ovat kuitenkin tervetulleita näytökseen. Jokainen videoiden tekoon osallistunut on oikeutettu istumapaikkaan salissa.
Formaatista johtuen näytöksessä ei ole rajoituksia koskien tapahtuman järjestäjän tai osallistujan puolison tai perheenjäsenen osallistumisesta näytökseen. Järjestäjät eivät vastaa virheellisten yhteystietojen tai järjestäjästä riippumattomien sähköpostin toimitusongelmien aiheuttamista vahingoista.

Henkilötietojen käsittely

Osallistujien henkilötietoja käsitellään ainoastaan AMV-vastaavan, lähetyspalvelimesta vastaavien sekä Traconin ison salin tuotantotiimin toimesta. Näytöksessä ilmoitetaan finalistivideoiden tekijöiden nimet tai nimimerkit heidän oman valinnan mukaan, sekä videon tiedot.

Videoiden lähetys

Nimeäthän tiedostosi muodossa: ”Nimimerkki-Videon_nimi”. Jos et käytä nimimerkkiä,
korvaa tiedostonimen Nimimerkki muodolla EtunimiSukunimi.
Lähetä videot Velhosto Xfer-lähetyspalvelun kautta.
Siirry osoitteeseen: http://xfer.velhosto.fi/ Kirjoita Lähetyskoodi / Transfer code: amvrona
Kirjoita seuraavalle sivulle sähköpostiosoitteesi, nimesi ja nimimerkkisi muodossa:
”etunimi sukunimi (nimimerkki)” sekä
Lähettäjän viite / Sender Reference -kohtaan videon tiedot: videon nimi, lista käytetystä audio- ja videomateriaalista, missä kilpailussa video kilpaili sekä tieto siitä, oletko tulossa tapahtumaan. Mikäli tiedot eivät mahdu kenttään, voit lähettää tiedot erillisessä tekstitiedostossa.
Mahdollisissa ongelmatilanteissa kokeile ensin sivun käyttöä toisella selainohjelmalla.
Mikäli ongelmia yhä ilmenee, ota yhteyttä AMV-vastaavaan.

Yhteystiedot

Mikäli ilmenee kysymyksiä näytökseen liittyen, otathan yhteyttä AMV-vastaavaan sähköpostitse osoitteeseen amv@tracon.fi
 

Varaamme oikeuden muutoksiin.