Traconin JV-kurssit alkavat

Tracon järjestää järjestyksenvalvojakursseja elokuussa 2022

Tracon tarjoaa järjestyksenvalvojan peruskurssin ja kertauskurssin kesällä 2022. Osallistuminen on mahdollista kaikille kiinnostuneille 18 vuotta täyttäneille. Osallistuminen kursseille edellyttää sitoutumista toimimaan Traconissa järjestyksenvalvojana: peruskurssilaiset vuosina 2022 ja 2023 ja kertauskurssilaiset vuonna 2022.

Järjestyksenvalvojille kuuluvat Traconin normaalit työvoimaedut. Tehtävä Traconissa on luonteeltaan vapaaehtoistoimintaa, eikä siitä makseta palkkaa.

Otathan yhteyttä myös, jos olet jo Tracon ry:n muu aktiivi (esim. coniitti) ja haluaisit osallistua kurssille, jolloin voimme tapauskohtaisesti sopia järjestelyistä.

Kurssien aikataulut

Kertauskurssi 14.8.2022. klo 10-17.

Peruskurssi kolmena viikonloppuna:

 • pe 5.8. klo 17-21 teoria (etäosallistuminen mahdollista)

 • la 6.8. klo 10-17 teoria (etäosallistuminen mahdollista)

 • su 7.8. klo 10-17 teoria (etäosallistuminen mahdollista)

 • pe 12.8. klo 17-21 teoria (etäosallistuminen mahdollista)

 • la 13.8. klo 10-17 fyysisen voimankäytön perusteet

 • su 21.8. klo 10-17 pelastustoiminta ja tentti

Kurssit järjestetään Tampereella. Kurssille osallistujan tulee sitoutua käymään kaikki sen sisältämät oppitunnit, jotta kurssi suoritetaan hyväksytysti. Huomioithan, että hyväksytty etäosallistuminen vaatii todistettavan läsnäolon ja osallistumisen kurssille, esimerkiksi web-kameran välityksellä.

Jos jostain syystä olet estynyt toimimaan järjestyksenvalvojana vaadituissa tapahtumissa, esim. hyväksyntäsi ei mene läpi poliisilla, saatat olla velvollinen maksamaan itse kurssista aiheutuvat kulut yhdistykselle. Tämä arvioidaan tapauskohtaisesti.

Peruskurssi

Peruskurssille voit osallistua, jos täytät seuraavat lain vaatimukset järjestyksenvalvojaksi hyväksymistä varten:

“Järjestyksenvalvojaksi voidaan hyväksyä rehellinen ja luotettava sekä henkilökohtaisilta ominaisuuksiltaan tehtävään sopiva 18 vuotta täyttänyt henkilö. Hyväksymisen edellytyksenä on lisäksi järjestyksenvalvojan peruskoulutuksen hyväksytty suorittaminen.”

Lisätietoa poliisin nettisivuilta.

Aikataulu:

 • pe 5.8. klo 17-21 teoria (etäosallistuminen)
 • la 6.8. klo 10-17 teoria (etäosallistuminen)
 • su 7.8. klo 10-17 teoria (etäosallistuminen)
 • pe 12.8. klo 17-21 teoria (etäosallistuminen)
 • la 13.8. klo 10-17 fyysisen voimankäytön perusteet
 • su 21.8. klo 10-17 pelastustoiminta ja tentti

Sijainti: Tampere (tarkempi osoite ilmoitetaan myöhemmin)

Osallistujalle tarjoamme peruskurssin (kesto 40h) ja osallistuja sitoutuu toimimaan Tracon 2022 ja 2023 -tapahtumissa järjestyksenvalvojana vähintään 12 tuntia per tapahtuma. Osallistuja maksaa itse korttihakemuksen poliisille, sekä hakemukseen liittyvät kulut (48 euroa + passikuvat).

Huom! Kurssin sisältämät 40 oppituntia on jaettu mainittujen kolmen viikonlopun kesken, eli suorittaakseen kurssin tulee olla läsnä kaikkina mainittuina viikonloppuina.

Jos et voi suorittaa työpanostasi 2022 ja 2023-tapahtumissa, otathan yhteyttä turva [at] tracon.fi ilmoittautumisen yhteydessä ja voimme katsoa muita järjestelyjä.

Kurssit ovat hyvin lähellä tapahtumaa, joten ota huomioon tämä korttia hakiessasi. Poliisille voi varata ajan jo aiemmin hakemusta varten. Poliisilta voi myös hakea väliaikaista järjestyksenvalvojakorttia samalla kun vie varsinaisen korttihakemuksen.

Kertauskurssi

Kertauskurssille voit osallistua, jos

 • Olet käynyt järjestyksenvalvojan peruskurssin 1.3.2007 jälkeen (ja sinulla on kurssitodistus tallessa) tai

 • sinulla on vielä voimassa oleva hyväksyntä järjestyksenvalvojaksi.

Aika: 14.8.2022 klo 10-17.

Sijainti: Tampere (tarkempi osoite ilmoitetaan myöhemmin)

Osallistujalle tarjoamme kertauskurssin (kesto 8h) ja osallistuja sitoutuu toimimaan Tracon 2022-tapahtumassa järjestyksenvalvojana vähintään 12 tuntia. Osallistuja maksaa itse korttihakemuksen poliisille, sekä hakemukseen liittyvät kulut (48 euroa + passikuvat).

Jos et voi suorittaa työpanostasi 2022-tapahtumassa, otathan yhteyttä turva [at] tracon.fi ilmoittautumisen yhteydessä ja voimme katsoa muita järjestelyjä.

Suosittelemme osallistumista kaikille, joilla on vuosina 2021 ja 2022 vanheneva järjestyksenvalvojakortti. Kurssin suoritus on voimassa 6kk, jonka aikana uutta hyväksyntää on haettava

Ilmoittautuminen kursseille

Huomioithan, että ilmoittautuminen on sitova. Vahvistamme kurssipaikan ilmoittautuneille vielä erikseen sähköpostitse. Suositamme ajan varaamista korttihakemusta varten heti kurssipaikan vahvistumisen saatuasi.

Peruskurssille ilmoittautuminen Kompassissa:

https://kompassi.eu/events/traconjvp2022

Peruskurssin ilmoittautuminen sulkeutuu 4.8.2022 tai kun kurssi on täynnä.

Kertauskurssille ilmoittautuminen Kompassissa:

https://kompassi.eu/events/traconjvk2022

Kertauskurssin ilmoittautuminen sulkeutuu 13.8.2022 tai kun kurssi on täynnä.

Mahdolliset kysymykset kursseihin liittyen voi laittaa osoitteeseen turva [at] tracon.fi

HUOM! Huomoithan peruskurssille ilmoittautuessasi, että viimeinen kurssipäivä ja Tracon 2022 ovat hyvin lähellä toisiaan. Haethan siis järjestyksenvalvojakorttia poliisilta mahdollisimman pian kurssin suorittamisen jälkeen. Mahdollisuuksien mukaan voit varata ajan kortin hakemista varten kotikuntasi poliisilaitokselle jo nyt, sekä hakea väliaikaisen järjestyksenvalvojakortin poliisilta alkuperäisen korttihakemuksesi yhteydessä.