Mitä tapahtui lipunmyynnissä?

Olemme seuranneet sosiaalisessa mediassa julkaistuja palautteita lipunmyynnistämme ja haluamme nyt oikaista joitakin huhuja. 

Traconin lipunmyynti alkoi lauantaina 2.7. klo 18:00. Samalla hetkellä Kompassiin syöksyi satoja lippua ostamaan. Tänä vuonna kuitenkin moni koki monipuolisen kattauksen erilaisia ongelmia. Tiedämme, että osa hyvissä ajoin paikalla olleista jäi kokonaan ilman Traconin pääsylippua ja haluamme ny kertoa miksi näin kävi.

Kompassia, jonka kautta useimpien con-tapahtumien lipunmyynti toteutetaan, päivitettiin korona-aikana. Sivusto koki suuren järjestelmäuudistuksen, jotta sen ylläpito olisi helpompaa ja sovellusten päivitys sulavampaa.

Valitettavasti järjestelmään jäi hidastumista aiheuttavia häiriöitä, jotka eivät paljastuneet aiemmissa testeissä.
Kompassista vastaavat henkilömme ovat tutkineet nämä häiriöt ja kävi ilmi, että sovellusta pyörittävä automatisaatio oli erehtynyt luulemaan sivustossa olevan vialla jotain muutakin kuin vain pelkkä hidastuminen.
Kun sivusto oli kävijäryntäyksestä johtuen kiireinen lippukaupan tilauksista, kapasiteetti ei riittänyt oikaisemaan syntyneitä häiriöitä. Tämä aiheutti sen, että Kompassi uudelleenkäynnisti järjestelmänsä osia, mikä näkyi erilaisten virhekoodien kokoelmaeränä sekä järjestelmän hetkellisinä notkahduksina.

Tarkemman kuvauksen tapahtumista voit lukea verkkovastaavamme Twitter-postauksesta.

Tiesitkö, että Kompassi, kuten kaikki muutkin conien osa-alueet, on toteutettu täysin vapaaehtoisvoimin?
Tiesitkö, että Kompassi, kuten muutkin conien osa-alueet, on toteutettu täysin vapaaehtoisvoimin?

Sosiaalisessa mediassa on myös julkaistu runsaasti palautetta Traconin 10 lipun ostorajoituksesta. 
Yli kuuden lipun tilauksia kirjattiin Kompassiin yhteensä 27 kappaletta. Tämä on kokonaiskuvassa äärimmäisen pieni osuus kaikista myytävistä lipuista, sillä suurin osa lipunmyynnin tilauksista sisälsi alle neljä pääsylippua. 
Enimmäisrajaa ei todennäköisesti tulla muuttamaan, sillä suurin osa ryhmätilauksista on mennyt tapahtumaan haluaville.

Tiedostamme, että loppuunmyyvänä tapahtumana Tracon kiinnosti jälleen myös jälleenmyyjiä. Mikäli ostat Traconin pääsylipun kolmannelta osapuolelta, emme voi taata lippusi aitoutta. 
Varmasti toimivan viikonloppulipun voit turvallisesti hankkia Ropeconista (29-31.07), sillä myymme tapahtumassa niitä pienen erän!

Tiedämme, etteivät nämä tekniset yksityiskohdat lohduta, mikäli pääsylippu jäi niiden vuoksi tänä vuonna saamatta. Otamme tästä tulikokeesta opiksemme ja varmistamme lippukaupan kapasiteetin riittävyyden entistä paremmin jatkossa. Etenkin, jos takana on suurempia järjestelmään kohdistuneita remontteja.

Mikäli lipunmyynnin aikana tapahtui kummia, ota yhteyttä liput(a)tracon.fi.