AMV-kilpailu 2022

Tervetuloa osallistumaan Tracon 2022 AMV-kilpailuun! Luethan säännöt huolellisesti ennen kilpailuun osallistumista. Kaikki kysymykset voit lähettää osoitteeseen: amv@tracon.fi

 

Aikataulu

 • Kilpailun ilmoittautuminen alkaa: 14.6.2022
 • Kilpailun ilmoittautuminen päättyy: 7.8.2022
 • Tuomarit suorittavat esikarsinnan: 8.8.-24.8.2022
 • Esikarsinnan tulokset ilmoitetaan osallistujille 25.8.2022 mennessä.
 • Voittajat julkistetaan finaaliesityksessä 3.9.2022

Perusasiat ja rajoitukset

Kilpailuun saa osallistua itse tehdyllä musiikkivideolla, joka on koottu käyttämällä animaatiota, pelejä tai sarjakuvan materiaalia lähdemaasta riippumatta. Olet mukana kilpailun esikarsinnassa, kun lähetät kilpailutyösi arvioitavaksi 7.8.2022 klo 23.59 mennessä. Kilpailun ilmoittautumisessa tulee ilmoittaa oikea nimi järjestäjien tietoon, mutta itse kilpailussa voit halutessasi esiintyä pelkällä nimimerkillä.

Videot tulee lähettää järjestäjien ilmoittaman tiedostojen lähetyspalvelun kautta. Lähetysohjeet löytyvät sääntöjen lopusta. Muita kanavia pitkin lähetettyjä videoita ei hyväksytä, eikä myöskään YouTube-linkkejä. Kilpailuun ei hyväksytä mukaan videoita, jotka ovat olleet finaalissa, palkintosijoilla tai saaneet kunniamainintoja muissa suomalaisissa AMV-kilpailuissa. Videota ei saa julkaista ennen finaalia. Julkaisemiseksi lasketaan myös editointiprosessin esitteleminen julkisesti esimerkiksi streaming-palveluissa.

Videon sisällöstä suurimman osan (vähintään 60 %) tulee olla animaatiota, pelejä tai sarjakuvan materiaalia lähdemaasta riippumatta. Usean eri lähdemateriaalin käyttö samassa videossa on sallittua. Videon äänisisällön tulee olla pääasiallisesti musiikkia, mutta myös esimerkiksi puhuttujen dialogiosuuksien sisällyttäminen videoon on hyväksyttävää.

Äänisisällöstä suurimman osan (vähintään 60 %) tulee olla musiikkia niin, että musiikkivideon määritelmät täyttyvät; esimerkiksi ainoastaan trailerien, TV mainosten tai vanhojen suomidubbien dialogiosuuksien käyttäminen eivät täytä tätä vaatimusta. Emme hyväksy videoita, joissa on huono äänenlaatu.

Videossa ei saa näkyä alkuperäisiä TV-kanavien logoja eikä tekijöiden nimiä sisältäviä versioita alku- tai loppuanimaatioista (op/ed). Itse lisätyt logot parodia mielessä on sallittu. Editointiohjelmista tulevat vesileimat ovat videossa kielletty. Videossa ei saa olla editoijan lisäämiä alku- tai lopputekstejä. Lisäksi tuomareille toimitettavassa versiossa videosta ei saa näkyä tekijän nimeä, nimimerkkiä tai muuta tekijän yksiselitteisesti paljastavaa tunnistetta. Tekijän tiedot voivat kuitenkin sisältyä kilpailussa näytettävään versioon.

Kilpailija voi myös lähettää videonsa ohessa kuvia editointiprosessistaan (maskauksia, efektejä, kohtia, joihin kiinnitti erityistä huomiota jne.). Nämä toimitetaan tuomareille videon ohessa. Kuvat editointiprosessista eivät myöskään saa sisältää videon tekijän nimeä, nimimerkkiä tai muuta tekijän persoonallista tunnistetta.

Käytä videossasi laadullisesti parasta mahdollista saatavillasi olevaa materiaalia. Suositeltuna videotiedostomuotona on MP4, mutta hyväksymme myös muut yleisimmät tiedostomuodot. Suositellut resoluutiot videoille ovat 1920x1080 tai 1280x720. Pienin hyväksytty resoluutio on 480x360. Huomioithan, että conin salitekniikka toistaa maksimissaan 60 fps videoita, mutta sulavuuden takaamiseksi suosittelemme 30 fps videoita. Otathan huomioon, että mikäli videotiedoston toistamisessa ilmenee ongelmia, kilpailun järjestäjä saattaa joutua muuntamaan videon toimivaan tiedostomuotoon. Pyri tallentamaan videosi siinä resoluutiossa, jossa käyttämäsi lähdemateriaali on.

K18-materiaali ei ole sallittua, joten olethan harkitsevainen videon sisältösi suhteen. Videon pituus on minimissään 1 minuutti (1:00) ja maksimissaan 5 minuuttia (5:00).

Jokainen kilpailija saa lähettää kilpailuun arvioitavaksi enintään 3 videota. Myös yhteistyössä usean tekijän kesken tehdyt videot ovat sallittuja, mutta nämä lasketaan jokaiselta siihen osallistuneelta tekijältä yhdeksi videoksi. Jos siis osallistut useamman eri videon tekemiseen, nämä kaikki lasketaan mukaan tähän enimmäismäärään. Yhteistyövideon voittotilanteessa vähintään kaksi editoijaa pyritään ottamaan huomioon palkittaessa, aina tämä ei kuitenkaan ole mahdollista.

Kilpailun AMV-vastaava, tuomari, tai heidän välitön lähipiirinsä (kumppani, puoliso, perheenjäsen) eivät saa osallistua kilpailuun.

Kilpailussa ei käytetä kategoriajakoa, vaan videot esitetään AMV-vastaavan valitsemassa järjestyksessä. Järjestäjä ei vastaa virheellisten yhteystietojen tai järjestäjästä riippumattomien sähköpostin toimitusongelmien aiheuttamista vahingoista.

Videoiden tarkistus lähetysvaiheessa

Videot kannattaa pyrkiä lähettämään ajoissa. Järjestäjät tarkastavat saapuvia videoita ilmoittautumisen aikana säännönmukaisuuden varalta ja ilmoittavat ongelmista osallistujille. Mikäli ilmoittautumisaikaa on vielä jäljellä, osallistujalla on mahdollisuus tehdä tarvittavat korjaukset säännönmukaisuuden korjaamiseksi. Mikäli videota ei korjata sääntöjen mukaiseksi, se hylätään. Ongelmatilanteissa otamme aina yhteyttä lähettäjään.

Esikarsinta ja tuomarointi

Ilmoittautumisen päätyttyä videot lähetetään tuomaristolle esikarsintaa varten. Esikarsinnassa tuomarit valitsevat videoista ne, jotka tullaan näkemään AMV-kilpailun finaaliesityksessä. Sekä karsituille, että finaaliin päässeille ilmoitetaan esikarsinnan tuloksista sähköpostitse. Esikarsinnan jälkeen tuomaristo valitsee finalisteista voittajat. Sama video ei voi saada kahta tuomaripalkintoa päätuomaristolta.

Tapahtuman jälkeen halukkaille osallistujille lähetetään palautteet videoista. Jokainen tuomari kirjoittaa oman palautteen videosta sitä pyytäneille. Mikäli haluat videostasi palautteen, voit pyytää sitä vastaamalla AMV-vastaavan sähköpostiin esikarsinnan tuloksista.

Tuomarointi suoritetaan anonyymisti.

Tuomarit

Kilpailun tuomarit julkaistaan myöhemmin.

Palkinnot

Tuomaripalkinnot:

 • Kilpailun paras video
 • Paras komedia
 • Paras tragedia
 • Paras seikkailu
 • Paras tarinankerronta
 • Paras teemavideo: muodonmuutos

Erikoispalkinnot

 • Yleisön suosikki
 • AMV-vastaavan suosikki
 • Teemapalkinto 2022: Paras myrskyisä

Tuomaripalkinnot

Kilpailun paras video

Haetaan videota, joka on tuomaritiimin mielestä se kilpailun ehdoton helmi. Luonnollisesti arvioinnissa painotetaan kaikkia editoinnin ja visuaalisuuden osa-alueita tasapuolisesti.

Paras komedia

Tällä perinteeksi muodostuneella palkinnolla haetaan videota, joka saa nauruhermon herkiämään, hymyn huulille ja joka on haluamallaan tasolla erittäin viihdyttävää sekä hauskaa katsottavaa. Tässä videossa viihdyttävyys on ensiarvoista.

Paras tragedia

Näytä meille kertomuksesi tuskasta, surusta ja menetyksen kivuista. Tässä videossa ilon pilkahdukset ovat harvassa, ja keskitytään elämän negatiiviseen puoleen. Tuota meille teos, jonka hahmoihin tuomarit pystyvät samaistumaan, ja jossa on kaikki murhenäytelmän tunnusmerkit.

Paras seikkailu

Parhaalla seikkailulla haemme videokokonaisuutta, joka antaa sekä tuomareille että katsojille matkan tuntua. Seikkailu voi olla surullinen tai iloinen, rauhallinen tai vauhdikas, fyysinen tai henkinen. Kerro meille tarina yhteisestä matkasta tai yksinäisestä vaelluksesta läpi jokilaaksojen tai mielen sopukoiden.

Paras tarinankerronta

Parhaalla tarinankerronnalla haetaan videota, joka tekee vaikutuksen tuomareihin ja yleisöön soljuvalla etenemisellä ja selkeällä ymmärrettävällä kokonaisuudella. Kuvallisessa tarinankerronnassa tärkeä elementti on kertoa tarpeeksi, mutta ei liikaa, jotta tarinan kulku pysyy selkeänä. Tarinankerronta-palkinnossa arvostamme editoijan itse luomaa tarinaa. Mikäli tarina on editoijan oma, toivomme videon ohessa tästä selventävää liitettä, mutta suora tribuutti sarjan juonesta ei myöskään ole tässä kategoria kielletty. Näytä meille ehjin kerrontakokonaisuus!

Paras teemavideo: muodonmuutos

Tänä vuonna palkitsemme teemat kahdessa muodossa: Traconin tapahtumateeman ja vuoden teeman mukaisesti! Tracon tapahtuman teemana on muodonmuutos! Kerro meille tarina taikatytöistä, henkisestä matkasta itsensä löytämiseen tai vaikka tyylinvaihdoksesta editoinnissasi. Tähän palkintoon sopivat kaikki sisällöltään, tyyliltään, lähdemateriaaliltaan ja/tai musiikiltaan muodonmuutoksellisen transformatiiviset teokset.

Erikoispalkinnot

Yleisön suosikki

Kilpailuohjelman aikana järjestetään myös Yleisön suosikki -äänestys, jossa suosikkiaan voivat äänestää kaikki finaaliesityksessä paikalla olevat.

AMV-vastaavan suosikki

Kilpailun AMV-vastaava palkitsee myös oman suosikkivideonsa. Video voi olla minkälainen tahansa, mutta yksinkertaisuudessaan tärkein elementti on, että se vetosi AMV-vastaavaan.

Teemapalkinto: Paras myrskyisä

Teemavuotemme päättyy myrskyisästi syksyn Traconiin. Myrsky on voimakas tuuli, joka jättää jälkeensä tuhoisan hiljaisuuden. Kanavoikaa sisäiset Myrskyluodon Maijanne luomaan valkokankaalle ennennäkemätön rajuilma.

Vuonna 2022 teemahaaste haastaa Sinut kuvaamaan säätiloja käyttämättä sääkohtauksia. Kerro meille miltä tietty sää näyttää, miltä se tuntuu, mitä se merkitsee sinulle. Editoijilla on taiteellinen vapaus luoda teemoista omannäköisiä. Sääkohtausten käyttäminen ei ole kiellettyä, eikä siitä anneta miinuspisteitä, mutta video ei saa kokonaan tukeutua sääkohtauksiin.

Säätilat ja niiden kokeminen on jokaiselle yksilöllistä ja sen vuoksi emme etsikään tietynlaisia videoita vaan osallistujien omia kertomuksia näistä sääolosuhteista. Alla listatut kuvaukset ovat ehdotuksia ja esimerkkejä, joista osallistujat voivat hakea tukea ja inspiraatiota.

Osallistujan on ilmoitettava video teemakategoriaan videon lähetysvaiheessa. AMV-vastaava saa myös ehdottaa osallistujille teemakategoriaan osallistumista, mikäli video AMV-vastaavan mielestä sopii teemakategoriaan. Teemakategoriaan osallistuminen ei ole osallistujalta pakollista.

Mikäli sinulla on kysyttävää teemoista, olethan yhteydessä: sivis@tracon.fi Mikäli kilpailuun ei saavu yhtään teemaan sopivaa videota, palkintoa ei jaeta. Erikoispalkinnossa toimii erillinen tuomaristo muusta kilpailusta, joka on seuraava: koko vuoden pysyvä edustaja, editoijien edustaja ja yleisön edustaja. Tuomarit julkaistaan myöhemmin.

Kaikki palkinnot jaetaan ohjelman lopuksi. Mikäli voittaja ei ole kilpailussa läsnä tai lähettänyt ketään hakemaan palkintoa puolestaan, palkinnot postitetaan voittajalle tapahtuman jälkeen. Järjestäjät varaavat oikeuden muutoksiin palkinnoissa oman harkintansa mukaan.

Henkilötietojen käsittely

Osallistujien henkilötietoja käsitellään ainoastaan AMV-vastaavan, tapahtuman järjestäjien ja lähetyspalvelimesta vastaavien toimesta. Kilpailussa ilmoitetaan finalistivideoiden tekijöiden nimet tai nimimerkit heidän oman valintansa mukaan, sekä videon tiedot.

Videoiden lähetys

Nimeäthän tiedostosi muodossa: ”Nimimerkki-Videon_nimi”. Jos et käytä nimimerkkiä, korvaa tiedostonimen “Nimimerkki” muodolla “EtunimiSukunimi”.

Lähetä videot Velhosto Xfer -lähetyspalvelun kautta.

 1. Siirry osoitteeseen: xfer.velhosto.fi
 2. Kirjoita Lähetyskoodi / Transfer code: tracon-amv22
 3. Kirjoita seuraavalle sivulle sähköpostiosoitteesi, nimesi ja nimimerkkisi muodossa: ”Etunimi Sukunimi (Nimimerkki)” sekä
 4. Lähettäjän viite / Sender Reference -kohtaan videon tiedot: videon nimi, lista käytetystä audio- ja videomateriaalista ja osallistutko videolla teemapalkintoon (paras myrskyisä). Ilmoita myös oletko tulossa tapahtumaan, jos tiedossa.
 5. Mikäli tiedot eivät mahdu kenttään, voit lähettää tiedot erillisessä tekstitiedostossa. Tee tämä etenkin, jos lähetät monta tiedostoa samalla kertaa.

Tämän jälkeen voit ladata palvelimelle haluamasi video-, kuva- ja tekstitiedostot. Järjestelmä sallii usean tiedoston lähettämisen samalla kertaa. Mahdollisissa ongelmatilanteissa kokeile ensin sivun käyttöä toisella selainohjelmalla. Mikäli ongelmia yhä ilmenee, ota yhteyttä AMV-vastaavaan.

Yhteystiedot

Mikäli ilmenee kysymyksiä kilpailuun liittyen, otathan yhteyttä AMV-vastaavaan sähköpostitse osoitteeseen amv@tracon.fi.

Kilpailun sääntöihin voidaan tehdä muutoksia taiteellisten käytäntöjen osalta yhteistyössä tapahtuman edustajan kanssa.

Ristiriitojen ratkaisu

Ensisijainen taho ristiriitojen käsittelyssä on kyseisen kilpailun AMV-vastaava. Kunkin kilpailun vastaava, tarvittaessa yhteistyössä muun tapahtumaorganisaation kanssa, toimii ylimpänä vastuuhenkilönä ja tekee lopullisen linjanvedon ristiriitatilanteissa. Vastaavan tulee käsitellä hänelle osoitetut asialliset reklamaatiot kohtuullisessa ajassa. Ristiriitatietoja voidaan käyttää apuna sääntöjen kehittämisessä, kuitenkin niin, että asiaan mahdollisesti liittyvien kolmansien osapuolten identiteettiä ei missään olosuhteissa paljasteta edelleen.