Paripukukilpailu

Parikilpailuissa kilpaillaan kädentaidoista eli kyseessä on pukukilpailu, johon osallistutaan yhdessä parin kanssa! Kilpailussa puvut arvioidaan yhdessä kokonaisuutena. Arvioinnissa otetaan huomioon pukujen tekninen toteutus, hahmouskollisuus sekä mahdollisten proppien tai armoreiden luontitaidot. Kilpailussa ei ole esitystä, mutta voitte yhdessä miettiä hahmoille sopivan lavakävelyn sekä muutaman poseerauksen. 

Kilpailu käydään sunnuntaina 4.9. cosplaykilpailuissa. Tuomaristo valitsee kolme parasta parisijaa. Lähdemaarajoituksia ei ole, ja käytettävä kohde voi olla mistä tahansa lisensoidusta teoksesta, esimerkiksi sarjasta, elokuvasta, pelistä tai kirjasta. 

Kilpailuun on ennakkoilmoittautuminen. Haku aukeaa 1.6.2022 ja sulkeutuu 12.6.2022. Mikäli hakemuksia tulee suuri määrä, järjestetään esikarsinta jossa kilpailun osallistujat valitaan hakemusjärjestyksessä. 

Aikataulu 

Kilpailun ilmoittautuminen alkaa: 1.6.2022
Kilpailun ilmoittautuminen päättyy: 12.6.2022
Osallistujille ilmoitetaan finaalipaikasta 19.6.2022 mennessä. 
Voittajat julkistetaan Traconissa 4. syyskuuta 2022.

Säännöt

  • Ennakkoilmoittautuminen on 1.-12.6.2022. Hakuajan ulkopuolella lähetetyt hakemukset hylätään automaattisesti. 
  • Kilpailijat valitaan hakemusjärjestyksessä. Lopuilla kilpailijoilla on mahdollisuus päästä peruutuspaikoille. Täytämme peruutuspaikkoja 28.8. asti. Tieto finaalipaikasta sekä ohjeet peruutuspaikan vastaanottamisesta lähetämme 19.6.
  • Kilpailuun osallistuminen velvoittaa kilpailijaa osallistumaan ennen kilpailuja ennakkotuomarointiin ja kuvaukseen valokuvauspisteellä sekä lavalla käyntiin kilpailun aikana vastaavan ilmoittamalla aikataululla. Kilpailu käydään sunnuntaina cosplaykilpailujen yhteydessä Isossa salissa. Tulokset julkaistaan heti kilpailujen päätteeksi. 
  • Kilpailuun tulee ilmoittautua ainoastaan vastaavan ilmoittamalla tavalla. Tarkemmat hakuohjeet löytyvät alta. 
  • Hahmon tulee olla lisensioidusta lähteestä. Omat desingnit tai OC-hahmot, eli omat fiktionaaliset hahmot, eivät ole sallittuja. Lähdemaarajoituksia ei ole, ja lähde voi olla mistä tahansa teoksesta, esimerkiksi sarjasta, elokuvasta, pelistä tai kirjasta. 
  • Parin molempien jäsenten pukujen tulee olla samasta lähteestä.
  • Puvuista on annettava referenssikuva hakemuksen yhteydessä. Referenssikuvan tulee olla virallista kuvamateriaalia. Fanartit tai valokuvat puvuista eivät ole sallittuja. Kustomoitavat pelihahmot ovat sallittuja mikäli kisaajalla on tarkka referenssikuva hahmostaan. 
  • Puvun ei tarvitse olla uusi, mutta sen pitää olla vähintään 80% kilpailijan itse valmistama. Kilpailuun osallistuvalla puvulla ei myöskään saa olla sijoittunut aiemmin muissa kilpailuissa.  
  • Kilpailijan ei ole mahdollista valita omaa musiikkia lavalla oloon. Jokaisella kilpailijalla on kuitenkin lavalla noin 30 sekuntia aikaa lavakävelylle sekä poseerauksille. 

 

Näin haet

Kilpailuun voit hakea alla olevan linkin takaa löytyvällä lomakkeella.
Lomake on avoinna 1.6.2022 klo 18.00 - 12.6 klo 23.59.

Kilpailuun ilmoittautuminen on päättynyt.

Vastaanotamme hakemuksia 12.6. klo 23.59 asti lomakkeella. Hakemuksen lähetyksestä saat vielä vahvistusviestin. Mikäli vahvistusviestiä ei kuulu kolmen päivän sisällä, otathan yhteyttä joko osoitteeseen cosplay@tracon.fi tai suoraan cosplavastaavaan chamira@tracon.fi. Kaikille hakijoille ilmoitetaan valinnoista viimeistään 19.6. mennessä. 

Ongelmatilanteissa tai kysymyksiä ilmetessä voit ottaa yhteyttä osoitteesta cosplay@tracon.fi tai chamira@tracon.fi

 

Osallistumisrajoitukset

1. Coniittitasolla oleva henkilö isosali-tiimissä ei saa osallistua mihinkään Ison salin kilpailuun.

 

Henkilötietojen käsittely

Osallistujien henkilötietoja käsitellään ainoastaan cosplayvastaavan sekä Traconin ison salin tuotantotiimin toimesta. Kilpailussa ilmoitetaan kisaajien nimet tai nimimerkit heidän oman valintansa mukaan, sekä hahmon ja sarjan tiedot.

Tietojen käsittely tapahtuu Tracon ry:n tietosuojaperiaatteiden mukaisesti. https://ry.tracon.fi/tietosuoja/rekisteriselosteet