Photoshootkilpailu

Photoshoot-kilpailussa kilpaillaan parhaimmasta cosplayvalokuvasta, eli kyseessä on valokuvakilpailu. Kilpailu jaetaan kahteen eri kategoriaan: aloittelijoihin ja kokeneisiin. Arviointi perustuu kuvien tekniseen toteutukseen, editointiin sekä mallin ohjaukseen. Valokuvat toteutetaan yhdessä kuvaajan sekä cosplayharrastajan tai -harrastajien kanssa. Lähdemaarajoituksia ei ole ja käytettävä kohde voi olla mistä tahansa lisensoidusta sarjasta, pelistä tai kirjasta. 

Molemmissa kategorioissa palkitaan sekä tuomariston että yleisön suosikki. Lisäksi finaaliin valituista kuvista koostetaan valokuvanäyttely, joka on esillä Traconissa 2.-4.9. Kisaajilla on mahdollista saada näyttelyssä käytetty tuloste itselleen.

Photoshoot-kilpailuihin haku aukeaa 1.6. ja päättyy 14.8. Mikäli hakemuksia tulee suuri määrä, finalistit valitaan esikarsinnalla. Finalistit julkaistaan sunnuntaina 19.8. mennessä ja tulokset julkaistaan cosplaykilpailussa lauantaina 3.9.

Aloittelijakategoriaan voi osallistua mikäli;

 • Et ole sijoittunut photoshootkilpailuissa.
 • Harrastusvuosia valokuvauksessa on alle kolme vuotta.
 • Sinulla ei ole valokuva-alan koulutusta.

Ilmoittaudu kokeneet-kategoriaan, mikäli yllä olevista kriteereistä yksi tai useampi täyttyy tai koet kuuluvasi kokeneet-kategoriaan.

Aikataulu

Kilpailun ilmoittautuminen alkaa: 1.6.2022 klo 18.00
Kilpailun ilmoittautuminen päättyy: 14.8.2022 klo 23.59
Osallistujille ilmoitetaan finaalipaikasta 19.8.2022 mennessä
Voittajat julkistetaan Traconissa 3.9.2022

Säännöt

 • Ilmoittautuminen kilpailuun on auki 14.8. klo 23.59 asti. Hakuajan ulkopuolella lähetetyt kuvat hylätään automaattisesti. Finalistit julkaistaan 19.8.2022 ja voittajat julistetaan lauantaina 3.9.2022 Traconissa. 
 • Kilpailuun tulee ilmoittautua ainoastaan vastaavan ilmoittamalla tavalla. Tarkemmat hakuohjeet löytyvät alta.
 • Kuvan tulee olla cosplayvalokuva. Kilpailuun voi lähettää ja osallistua ainoastaan yhdellä (1) kuvalla. Voit osallistua ainoastaan yhteen kategoriaan.
 • Tuomarit tai cosplayvastaavat saattavat siirtää kuvasi toiseen kategoriaan kilpailijan suostumuksella, mikäli he kokevat sen perustelluksi.
 • Käytettävien hahmon tai hahmojen lähdemateriaali on vapaa, kunhan se on lisensoidusta lähteestä. Oma lähde tai OC-hahmot, eli omat fiktionaaliset hahmot, eivät ole sallittuja.
 • Kuva voi olla uusi, vanha tai aikaisemmin julkaistu. Kilpailuun ei hyväksytä kuvaa, jolla on osallistuttu aikaisempiin kilpailuihin.
 • Kilpailuun osallistuu kuvaaja. Kilpailijalla tulee olla kuvattavien henkilöiden sekä mahdollisen kuvauspaikan lupa kilpailun osallistumiseen. 
 • Kuvassa näkyviä cosplayasuja ei arvioida erikseen. Asut voivat siis olla ostettuja. Pukuja voidaan kuitenkin arvioida yleisilmeeseen ja kokonaisuuteen sopivuuden perusteella. Pääasia on hahmojen tunnistettavuus.
 • K-18 materiaali on kielletty. Tuomarit ja cosplayvastaavat karsivat mahdollisesti liian rajua materiaalia sisältävät kuvat.
 • Kuvanlaadun tulee olla hyvä. Tuomarit ja cosplayvastaavat saattavat karsia teknisesti liian huonolaatuiset valokuvat. 
 • Valokuvan minimiresoluutio  595x842 pikseliä.
 • Kisaan lähetetään editoitu kuva sekä alkuperäinen raakakuva sellaisena kuin se on kamerassa. Raakakuva voi olla joko RAW (esimerkiksi DNG., PEFF., CR2.) tai käsittelemätön JPEG/TIFF. Valmiin kuvan tulee olla JPG./PNG./GIF.
 • Traconin cosplaykilpailujen tuomarit tai kyseisen kisan tuomarin puoliso tai perheenjäsen eivät saa osallistua kilpailuun.

 

Näin haet

Kilpailuihin voit ilmoittautua klikkaamalla alla olevaa linkkiä ja täyttämällä lomakkeen.
Lomakkeet ovat avoinna 1.6 klo 18.00 - 14.8 klo 23.59.

Ilmoittaudu tästä aloittelijat -kategoriaan.
Ilmoittaudu tästä kokeneet -kategoriaan.

Vastaanotamme hakemuksia 14.8. klo 23.59 asti lomakkeella. Hakemuksen lähetyksestä saat vielä vahvistusviestin. Mikäli vahvistusviestiä ei kuulu kolmen päivän sisällä, otathan yhteyttä joko osoitteeseen cosplay@tracon.fi tai suoraan cosplavastaavaan chamira@tracon.fi. Kaikille hakijoille ilmoitetaan valinnoista viimeistään 19.8. mennessä. 

Ongelmatilanteissa tai kysymyksiä ilmetessä voit ottaa yhteyttä osoitteesta cosplay@tracon.fi tai chamira@tracon.fi

 

Osallistumisrajoitukset

1. Coniittitasolla isosalitiimissä oleva henkilö ei saa osallistua mihinkään Ison salin kilpailuun.

 

Henkilötietojen käsittely

Osallistujien henkilötietoja käsitellään ainoastaan cosplayvastaavan sekä Traconin Ison salin tuotantotiimin toimesta. Kilpailussa ilmoitetaan finalistikuvien tekijöiden nimet tai nimimerkit heidän oman valintansa mukaan, sekä videon tiedot. Näyttelyssä kuvista esitellään kuvaajan nimi kuvaajan valitsemalla tavalla, mallien nickit/nimet sekä hahmot ja niiden sarja.

Tietojen käsittely tapahtuu Tracon ry:n tietosuojaperiaatteiden mukaisesti. https://ry.tracon.fi/tietosuoja/rekisteriselosteet