World Cosplay Summit 2023 -karsintakilpailun säännöt

 

Kilpailuun on ennakkoilmoittautuminen. Haku aukeaa 1.6.2022 ja sulkeutuu 12.6.2022. Kilpailijat valitaan kilpailuun ilmoittautumisjärjestyksessä.

Vuoden 2023 World Cosplay Summitissa nähdään mahdollisesti sekä Stage Division -kisa että Video Division -kisa, joissa molemmissa kisaavat samat edustajaparit. Vuoden 2023 World Cosplay Summitin karsinnat voittava pari sitoutuu tekemään tarvittaessa kesän 2023 finaalia varten sekä lavaesityksen että videoesityksen. Jos voittajapari ei halua osallistua myös Video Divisioniin, edustajapaikka siirtyy karsinnassa toiseksi tulleelle parille. Tracon ja WCS Inc. varaa oikeuden muutoksiin.

Karsintakisassa käytetään World Cosplay Summitin Stage Divisionin 2022 virallisia sääntöjä (PDF) soveltuvin osin. Esimerkiksi costume reportia ei vaadita, mutta kisaparin on esiteltävä pukujaan tuomaroinnissa ja kyettävä vastaamaan kysymyksiin niiden valmistamisesta. Pukujen on oltava itsetehtyjä, mutta esimerkiksi ostetut osat (kengät tms.) on sallittu säännöissä mainituissa määrin. 3D-tulostettujen osion käyttö on sallittua säännöissä määritetyissä puitteissa.

Karsintakisan tuomaroinnissa käytetään yksinkertaistettua versiota finaalituomaroinnin pisteityksestä: pisteet muutetaan sadoista kymmeniksi (esim. costume score 100 → 10). Puvun painoarvo on maksimissaan 10 pistettä ja esityksen painoarvo puolestaan 10 pistettä. Lisäksi kisaajien edustavuus arvokisaedustajina arvioidaan pistein -1/0/+1. Näin kisaajat voivat saada yhdeltä tuomarilta enintään 11 pistettä.

Lisäksi pukuhin, lavasteisiin ja esitykseen sovelletaan seuraavia WCS:n sääntöjä:

  • Lavasteiden maksimilukumäärä on 3. Jokaisen lavasteen tulee painaa alle 10 kg. Yksittäisen lavasteen koon tulee olla maksimissaan 2,1 m korkeudessa, 2,1 m leveydessä ja 0,9 m syvyydessä. Käsissä pidettäviä proppeja ei lasketa lavasteiksi.
  • Pukujen, peruukkien ja käsissä pidettävien proppien painorajoitus on 40 kg kisaajaparilta.
  • Esityksen laajentaminen yleisöalueelle on kielletty.
  • Esityksessä käytettävien musiikin ja äänitehosteiden tulee olla tekijänoikeusvapaata. Alkuperäislähteen äänten käyttäminen on kielletty.
  • Taustavideomateriaalia on mahdollista käyttää, mutta se tulee valmistaa itse ja sen tulee noudattaa tekniikkavaatimuksia.

Esityksissä ei saa käyttää seuraavia asioita:

  • jauhemaiset aineet
  • tuli/savu
  • nesteet (myös nestemäinen tekoveri, täysin kuivunut tekoveri on sallittu)
  • paukkupommit (ruudittomat ja silputtomat paukut sallittu)
  • pieni paperisilppu tai terälehdet

Ota huomioon myös Traconin järjestyssääntöjen asettamat rajoitukset!

Epäselvissä tilanteissa ota yhteyttä sähköpostitse adreena(ät)tracon.fi.

Karsintaan osallistuvia pareja kehotetaan lukemaan viralliset englanninkieliset säännöt tarkoin World Cosplay Summitin verkkosivuilta. Luettehan tarkoin sekä Participation Regulations-, Stage Division- ja Video Division -säännöt. Karsintaan osallistuvien parien on oltava täysi-ikäisiä kesäkuun 2023 loppuun mennessä.

RAJOITUKSIA OSALLISTUMISEEN: Vuosien 2018-2022 WCS-edustajaparit tai yksittäiset finalistit EIVÄT saa osallistua esikarsintaan. Aikaisempien vuosien WCS-edustajat SAAVAT osallistua esikarsintaan. Suomen WCS-karsinnoissa aiemmin kilpailleet tai sijoittuneet parit SAAVAT osallistua esikarsintaan. WCS-edustajapareihin sovelletaan vuodesta 2022 alkaen virallisissa säännöissä määriteltyä viiden vuoden karanteenia, joka lasketaan finaaliin osallistumisen vuodesta alkaen.
 

Aikataulu

Kilpailun ilmoittautuminen alkaa: 1.6.2022

Kilpailun ilmoittautuminen päättyy: 12.6.2022

Osallistujille ilmoitetaan finaalipaikasta 19.6.2022 mennessä. 

Voittajat julkistetaan Traconissa 3. syyskuuta 2022.

 

Näin haet:

Kilpailuun voit hakea alla olevan linkin takaa löytyvällä lomakkeella.
Lomake on avoinna 1.6.2022 klo 18.00 - 12.6 klo 23.59.

Kilpailun haku on sulkeutunut tältä vuodelta.

Vastaanotamme hakemuksia 12.6 klo 23.59 asti lomakkeella. Hakemuksen lähetyksestä saat vielä vahvistusviestin. Mikäli vahvistusviestiä ei kuulu kolmen päivän sisällä, otathan yhteyttä joko osoitteeseen cosplay@tracon.fi tai suoraan arvokisavastaavaan adreena@tracon.fi. Kaikille hakijoille ilmoitetaan valinnoista viimeistään 19.6 mennessä.

Ongelmatilanteissa tai kysymyksiä ilmetessä voit ottaa yhteyttä osoitteesta cosplay@tracon.fi tai adreena@tracon.fi

 

Muut osallistumisrajoitukset

1. Coniittitasolla oleva henkilö isosali-tiimissä ei saa osallistua mihinkään Ison salin kilpailuun.

2. Stage manager ei saa osallistua mihinkään Ison salin kilpailuun.

 

Henkilötietojen käsittely

Osallistujien henkilötietoja käsitellään ainoastaan cosplayvastaavan sekä Traconin Ison salin tuotantotiimin toimesta. Kilpailussa ilmoitetaan kisaajien nimet tai nimimerkit heidän oman valintansa mukaan, sekä hahmon ja sarjan tiedot. Karsintakilpailun voittajien tiedot välitetään WCS Inc. -yritykselle World Cosplay Summit -tapahtuman järjestelyjä varten.

Tietojen käsittely tapahtuu Tracon ry:n tietosuojaperiaatteiden mukaisesti. https://ry.tracon.fi/tietosuoja/rekisteriselosteet